Podcast – Nutidens radio

Lytter du til Podcasts?
Under alle omstændigheder har du sikkert hørt ordet.
Det er et nyt medie som tordner frem i øjeblikket og som er blevet helt utrolig populær blandt alle aldersgrupper. I dag hører man ikke musik når man cykler og går en tur. Nej, idag hører mange podcasts. Jeg sammenligner det altid lidt med radioprogrammer. Men det gode er at nu kan alle blive værter på deres eget program og det kræver ikke meget andet udstyr end en mikrofon og en computer.

Jeg lytter selv meget til podcasts og elsker at blive inspireret af andre til nogle nye programmer.
Engang imellem får jeg dog ikke lyttet så meget som jeg gerne ville og når jeg så åbner min podcast-app næste gang, så pibler sveden frem på min pande i takt med at feedet bliver længere og længere. Men det gode er jo at at de aldrig forsvinder. Jeg kan altid gå tilbage og lytte til programmer som Digitale Tanker, Marketing Brief og Filmnørdens hjørne som alle er nogle jeg holder meget af.

I dette indlæg vil jeg gerne dele min samling med jer.
Jeg abonnerer efterhånden på mange og der kommer hele tiden nye til.
Som Apple fanboy bruger jeg naturligvis Apples Podcast app, men Android brugere kan skam også være med og så kan man selvfølgelig også lytte til dem på sin computer.
Jeg skylder lige at nævne at rækkefølgen er helt vilkårlig, så selvom en podcast står nederst på listen, så kan den stadig være lige så god som dem der står øverst:

Affiliate Buzz
Anders og Anders podcast
Antphilosophy podcast
Apropos
Danske Statsministre
Katrine & Maries Historiepodcast
Mindcast
Tårekanalen
Crash on my Couch
Matador med mere
S-Town
Criminal
Kældersnak
Voksenvenner
Den Sorte Boks
Content Marketing Liga podcast
BRO fm
Marketing Brief
Digitale Tanker
Her går det godt
Startup snakken
Dansk Film podcast
Flyverskjul
Plotcast
Dårligdommerne
Morten Resen – startup
Borgen unplugged
Politikens Poptillæg
Finnsk Terapi
Kongerækken
Techsistens
Han Duo
Help Marketing
Stream Team (holder desværre pause)
Fabiola Share
Filmnørdens Hjørne
Fup i Farevandet
Elektronista
Online Markedsføring på Internettet

Pyha, det var en lang liste og den vil løbende blive opdateret.
Alle programmerne findes selvfølgelig i din foretrukne podcast-app.

God fornøjelse

P.S. Hov Hov, inden du smutter, så vil jeg også lige henlede opmærksomheden på et nyhedsbrev som jeg er faldet over. Det hedder “Podcasts & Podcasting” og bliver udgivet af Søren Hugger Møller aka @spiri på Twitter. Det er fyldt med god inspiration til spændende og sjove podcasts. Så fang Søren på Twitter og bliv tilmeldt. Det kommer i ikke til at fortryde.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Projekt weblog (del 1) – Mine overvejelser

Det er mandag og Grundlovsdagen er i fuld gang. Rundt omkring er flagene hejst. Også her i kvarteret hvor jeg sidder i skrivende stund hænger Dannebrog og blafrer i vinden. Men ikke på denne matrikel. Jeg sidder i mine forældres hus hvor jeg passer hund og hjem imens de er på pinsetur med nogle gode venner.
Under bordet ligger schnauzeren og småprutter lidt ind imellem, imens den grynter veltilfreds.
Man skulle være hund.

Men lad nu det ligge. Jeg vil nemlig gerne bruge dette blog-indlæg på at fortælle lidt om mine overvejelser omkring hele dette weblog projekt. Kalder man det egentlig stadig weblog eller var det mest i starten?
(Jeg googler det senere)

I forlængelse af min første post, har jeg naturligvis gjort mig nogle tanker omkring dette.
Jeg tror det er 4. Gang jeg genstarter denne blog og hver gang ender det hele tiden med at jeg pludselig begynder at kede mig og så går det hele i stå. Jeg hader når det sker. For i virkeligheden vil jeg faktisk gerne være blogger. Jeg syntes det er et utroligt spændende medie som har mange muligheder. Først og fremmest er det ens eget. Man bliver ikke censureret og du kan selv bestemme hvad der bliver lagt op.
Som jeg skrev tidligere, så bliver det et talerør hvor jeg får mulighed for at kommunikerer et budskab ud til alle jer som gider at læse med og jeg håber virkelig i har lyst.

For hvad er en blog uden et publikum? Det er jo ikke derfor man skriver. Så kan jeg ligeså godt skrive i en dagbog som bliver lagt væk hver aften. Det sjove er jo netop at man bliver hørt og forhåbentlig bliver det ikke kun envejskommunikation. Mit mål er helt sikkert at få gang i nogle spændende debatter herinde.

Hvad så med emnerne? Dem er der mange af og det bliver helt sikkert ikke et problem. Snarer tværtimod. Problemet bliver nok snarer at begrænse dem. Jeg mener at have hørt flere kloge mennesker sige at man skal prøve af afgrænse indholdet på en blog, så det holder sig indenfor nogle bestemte emner. Men hvordan gør jeg det når jeg nu har så mange ting jeg gerne vil skrive om og er det egentlig ikke lige meget hvis blot indholdet er godt?

I starten vil jeg i hvertfald bevæge mig vidt omkring og så må vi se om jeg finder ind på et bestemt spor.

Når man googler på blogs og hvordan man starter op, så er listen lang. Det kan virke helt uoverskuelig at komme igang, men jeg tror man bare skal kaste sig ud i det:

Learning by doing

som man siger. Det lærer man meget ved.

Jeg har nu lavet en kort liste over de ting jeg har overvejet i forbindelse med dette projekt:

Formålet:
– At bruge denne blog som en mulighed for at komme ud med mine tanker
– At blive bedre til at reflekterer over dagligdagen
– At blive bedre til at formulerer mig skriftligt
– Evt. at tjene lidt penge ved hjælp af Affiliate Marketing

Hosting:
Man skal bruge en host hvor hjemmesiden skal ligge.
Der er mange forskellige. Både billige og dyrer. Som med alt muligt andet, så hænger pris og kvalitet jo også sammen når det drejer sig om hosting.
Jeg har valgt Unueuro som er i den billige ende, men jeg har alligevel hørt meget godt om dem.

CMS system (Content Marketing system):
Jeg har lavet bloggen via WordPress. Et meget nemt og tilgængelig CMS system som er gratis og som er nem at installerer. Desuden så er der et hav af plug-ins som er med til at gøre bloggen bedre.
Wordpress kan hentes her hvor man også kan læse en grundig beskrivelse. Desuden så kan man hos Unoeuro ved blot nogle enkelte klik automatisk installerer WordPress og andre gode CMS systemer.

Theme:
Når man har fået installeret WordPress, så finder man lynhurtig ud af at standardskabelonen ser frygtelig kedelig ud. Men her kan man finde et hav af forskellige themes som giver bloggen et ansigtsløft.
Jeg har fundet et theme hos Modern Themes

Når alt dette er på plads så skal man jo bare igang med at producerer en hulens masse indhold.
Jeg vil i starten forsøge bare at skrive uden at tænke så meget over SEO og den slags. Det må komme senere. Jeg har dog allerede installeret YAL SEO-plugin. Men aner ikke hvordan det virker.
Så hvis der skulle sidde en SEO-mand derude bag skærmen og som læser med, så skal du være velkommen til at kontakte mig med nogle gode råd.

Pyha, det var en større omgang. Men nu er kaffen også blevet kold og hunden er vågnet.
Jeg slutter for denne omgang, men vender snart tilbage med 2. del.

I må hygge jer.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Min Grundlovstale 2017

Grundlovsdag er en årligt tilbagevendende fejring af indførelsen af den første danske grundlov den 5. juni 1849.

Hvert år fejres dagen med især politiske taler rundt om i landet, da dagen ofte også ses som en fejring af det danske demokrati. Ledende politikere har via deres respektive organisationer foretrukne steder, hvor de traditionelt afleverer deres budskaber, der både handler om demokratiets principper og om aktuelle politiske problemstillinger.

Dette kan man læse hvis man googler ordet “Grundlovsdag”.

Jeg skal være ærlig og sige at jeg ikke rigtig har noget specielt forhold til Grundlovsdag.
Jeg ved at den blev indført i 1849 og opdateret i 1915 da kvinderne fik valgret og igen i 1953.

Men derudover ved jeg faktisk ikke rigtig noget. Jo det passer ikke. Jeg ved at man kan se Grundloven på Christiansborg i vandrehallen.

Grundlovsdag er først og fremmest en festdag hvor vi kan fejre vores demokrati. Noget som vi kan være stolte over i vores lille land. Det er ikke noget vi må tage for givet og som en selvfølge. For det er det ikke. I nogle lande lever de i en diktaturstat hvor alt bliver bestemt foroven og hvor man ikke selv må have en mening.

Netop dette med demokrati gør også at jeg bliver lidt ked af når vi nogle gange kan se hvor lav stemmeprocenten kan være til kommunalvalg og folketingsvalg. Vi har virkelig fået en gave når vi med stemmekortet kan gå hen og sætte kryds ved det parti eller den kandidat som vi gerne vil have til at repræsenterer os i byrådet eller folketinget. Det er så vigtigt at vi forsøger at sætte os lidt ind i vores samfund og at vi ikke bare lader det hele stå til.

Det vil jeg meget gerne at du tænker på næste gang vi skal til stemmeurnerne og det skal vi faktisk meget snart. Til efteråret er der kommunalvalg hvor vi skal bestemme hvem der skal have magten de næste 4 år i kommunerne.

Jeg ved allerede hvem som skal have min stemme.

Gør du?

Rigtig god Grundlovsdag.

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Velkommen til min blog

Når du læser denne tekst, så er det samtidig “premieren” på min blog.
Og ja ja, jeg ved godt det ikke er første gang jeg forsøger mig med dette projekt. Men jeg bliver stædigt ved med at påstå at denne gang så er det alvor.

Jeg har efterhånden fundet ud af at jeg har mange ting som hober sig op indvendig, men mangler et slags taerør, så jeg kan formidle det videre til nogen som forhåbentlig vil lytte.
Det er jo så her i kære læsere kommer ind i billedet. I er (u)frivilligt blevet forsøgsdyr.
Så ved i det 🙂

Men hvad er det så i kan forvente af denne blog?
Det spørger i sikkert om og når i nu spørger så venligt, vil jeg forsøge at svare.
Det korte svar bliver: Alt mellem himmel og jord.
Indlæggene kommer til at afspejle mine holdninger og interesser. Det kan både være politik, samfundsforhold, film & tv, kultur og ikke mindst sociale medier og digital markedsføring.
Kun een ting kan jeg næsten love jer. Der kommer ingen indlæg omkring sport.
Dog ingen regler uden undtagelse…

Afslutningsvis skal jeg måske lige nævne at layoutet på denne blog vil ændre sig. Jeg arbejder løbende på at forbedre og optimerer denne, så den både bliver flot og indbydende, men også up-to-date med nutidens krav og trends indenfor webudvikling.

Med disse ord vil jeg afslutte min første blogpost og håber i vil følge med derude.
Jeg vil sætte pris på ros/ris og andre kommentarer.

Klokken er nu 00.32 og jeg skal snart i seng.

Godnat…

It's only fair to share...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn