Boganbefaling #1 – Ligblomsten af Anne Mette Hancock

Som et tilbagevendende punkt vil jeg gerne igang med at anbefale bøger her på bloggen.
Min plan er at anmelde alle de bøger jeg læser, men tvivler dog alligevel på at jeg får det gennemført. Så hvis jeg nu bare lover at bestræbe mig på at få det gjort. Så har jeg jo ikke lovet for meget.

Den første bog jeg vil anbefale er Ligblomsten. Det er Anne Mette Hancocks debutroman fra 2017 og den første bog i serien om journalisten Haloise Kaldan som arbejder på avisen: Demokratisk Dagblad.

Hun har en kæreste og er gift med hendes arbejde. Det har vi egentlig hørt om så mange gange i andre romaner. Dog syntes jeg alligevel hun skiller sig ud. Måske er det på grund af Anne Mettes skrivestil, men hun virker bare spændende og interessant og man får lyst til at lære hende bedre at kende.

Da vi møder hende første gang er hun dog midt i en større krise idet en af hendes kilder til en artikel er blevet taget i ikke at tale sandt.
Men så begynder hun at modtage breve fra en kvinde som hedder Anna Kiel og som er på flugt fra politiet idet hun er mistænkt i en gammel drabssag. Som journalist er det jo ikke noget man bare kan ignorerer og lige pludselig er Heloise indblandet i sagen og det viser sig at der er en forbindelse til hendes far som sidder fængslet i Frankrig.

Vi lærer naturligvis også andre personer at kende i bogen. Ikke mindst politimanden Erik Schäfer som indleder hans egen efterforskning af sagen sammen med kollegaen Augustin.

Bogen fangede mig fra start til slut og jeg er igang med fortsættelsen som hedder Mercedes-snittet.

Jeg giver den 4 stjerner ****