Boganbefaling #3 – Ensom ulv af Tommy Thorsteinsson

Første gang jeg hørte om denne bog var en lille omtale i vores lokale dagblad Vejle Amts Folkeblad. Forfatteren bor selv i Vejle-området og det fanger altid min interesse når det er lokale kræfter som står bag en bog eller film.

Til krimimessen støder jeg så igen på Tommy Thorsteinsson hvor han bliver interviewet omkring bogen. Jeg syntes den lyder spændende og køber den med hjem.

De næste tre dage sidder jeg så med næsen i bogen og er totalt opslugt.
Sproget i denne krimi er fantastisk og beskrivelserne af stederne, personerne og ikke mindst de forskellige mord er så realistiske at jeg ikke kunne ryste det af mig.

Som så mange andre krimier starter den med et mord.
En ung kvinde bliver brændt til ukendelighed under en Rihanna-koncert i København og hejst op i en kran med englevinger.
Ja, så er historien ligesom igang.

Drabsefterforsker Anna Blaafalk bliver sat på sagen sammen med hendes kollegaer og vi følger efterforskningen og jagten på en sindssyg seriemorder. Sideløbende følger man også en terrorist som ankommer til Danmark med planer om et attentat. Jeg var faktisk i starten lidt irriteret over denne sidehistorie og ville hele tiden bare tilbage til mordet. Men må indrømme at jeg til sidst måtte overgive mig.

Persongalleriet er endnu en god ting jeg vil fremhæve. Vi lærer flere af Annas politikollegaer at kende. Chefen Victor Bach, kollegaen Allan Seidelin og ikke mindst it-eksperten Dieter som jeg håber vi næsten alle kommer til at høre mere om i de kommende bøger.

Jeg ved nemlig tilfældigvis at Tommy arbejder på en fortsættelse og jeg glæder mig som et lille barn til at læse den.

Bogen får 5 stjerner *****