Ferie, ferie, ferie

I Danmark er jeg født, dér har jeg hjemme,
der har jeg rod, derfra min verden går.
Du danske sprog, du er min moders stemme,
så sødt velsignet du mit hjerte når.
Du danske, friske strand,
hvor oldtids kæmpegrave
stå mellem æblegård og humlehave.
Dig elsker jeg! – Dig elsker jeg!
Danmark, mit fædreland!

– H.C. Andersen

Jeg er netop kommet hjem fra en lækker aftentur. Det var også tiltrængt efter endnu en dag hvor termometeret sneg sig et godt stykke over 30 grader. Hedebølgen fortsætter og jeg får at vide at jeg ikke må klage. Det gør jeg nu lidt alligevel. Min gennemvarmet og svedklistrende krop trives ikke under disse forhold. Læs evt. mit tidligere indlæg.

Jeg plejer at forsvare mig selv med at jeg jo er halv viking. Det er så nok desværre ikke sandheden, men lad nu det ligge.

Efter at solen var forsvundet og temperaturen dalet lidt ned bevægede jeg mig jo altså ud på denne aftentur, rundt på hjertestien i Hedensted.

Nu kunne man ånde og luften var frisk og lugtede af en blanding mellem hø og halm. Imens jeg tøffede rundt på stien i mine egne tanker, så dukkede følelsen af ferie pludselig frem og jeg har jo ferie, så det er vel egentlig en meget naturlig følelse. Men så kom jeg jo til at tænke over det. For hvad er ferie? Hvad betyder det for dig? Dermed var der jo pludselig en ide til et nyt blogindlæg.

Mange danskere har en udlængsel når de får ferie. Jeg forstår og anderkender det. Det er altid spændende at komme ud og opleve nye horisonter og andre kulturer. Mange danskere vil gerne ned og tage en selfie foran det skæve tårn i Piza, kysse lidt med pigerne i en gondol i Venedig, nyde udsigten fra Eiffeltårnet i Paris, dvæle lidt ved Stonehenge i England eller bare mærke pulsen i en af storbyerne.

For mig er ferie en følelse af ro hvor jeg ikke skal tænke på mit arbejde. Hvor jeg kan skabe min egen døgnrytme uden at skulle tage hensyn til et vækkeur som ringer klokken lort om morgenen. Jeg behøver ikke nødvendigvis at skulle hjemmefra før jeg kan mærke det.

Dem som kender mig godt ved at jeg faktisk helst bare vil være hjemme uden nogle faste planer. Men hvor der er plads til at man kan tage på nogle ture rundt i det danske land. Jeg nød f.eks. turen til Fyn i søndags sammen med mine forældre. Der er så mange smukke steder i Danmark. Ofte ser vi heller ikke de steder og seværdigheder som ligger lige foran næsen på os. Jeg har f.eks aldrig været rundt ved AS Vig som skulle være et meget smukt naturområde og som ligger indenfor en halvtimes kørsel fra min bopæl.

Afslutningsvis vil jeg bare opfordre jer til at slappe af i ferien. Nyde livet og lade tiden gå i stå.

Rigtig god sommer.