Hvad er et godt blogindlæg

Et af de første spørgsmål man støder på når man har startet en blog er nok:

Hvordan laver man et godt indlæg?

Det er i hvertfald noget som jeg ofte har tænkt over. Egentlig så har jeg bare lyst til at sætte mig ned og skrive på livet løs. Men jeg kan alligevel ikke lade være med også at tænke på alt det andet som skal være i orden inden man trykker på Publish. Nogle gange er det bare lidt forstyrrende og forhindrer en i at holde fokus på teksten.

Jeg vil stadig mene at indholdet i teksten er det vigtigste. Du skriver en tekst fordi du har noget på hjertet. Et budskab som du gerne vil ud med. Det kan være en tutorial til hvordan man beskærer et billede i photoshop. Blot et eksempel. Hvis teksten er elendig og ubrugelig så kan det jo være ligemeget om den er læsevenlig og pænt layoutet. I denne forbindelse vil jeg anbefale at man skriver teksten i Word hvor man ikke skal fokuserer på formateringen men indholdet og så gerne slå autokorrektur til. Der er nemlig efter min ydmyge mening ikke noget værre end tekster fyldt med slå-fejl. En god tekst skal gerne være på min. 300 ord og gerne helt op på 600.

Når du har din tekst så kan man lave et nyt indlæg i f.eks. WordPress og så kopierer teksten fra word. Herefter kommer hele processen med at formatere og layoute dit indlæg så det bliver læsevenlig.

Her kommer nogle punkter man skal tænke over:

Afsnit
Lav mange og gerne korte afsnit. Det gør indlægget mere overskuelig. Det kan godt være hårdt for øjet at læse lange tekster på en skærm og mange afsnit giver en helt naturlig pause i læsningen. Jeg læste på en hjemmeside at man skulle se sine afsnit som træningspas. Og luften mellem afsnittene som afslapning. Jo mere du veksler imellem træning og afslapning jo mere kan din læser koncentrere sig i træningspasset. Det syntes jeg giver ret god mening også selvom jeg ikke træner.

Overskriften
Noget af det sværeste ved et indlæg må være overskriften. Det er ikke min stærke side. Ikke desto mindre er den meget vigtig. Jeg har hørt at kun 2 ud af ti læsere kommer igennem hele din tekst. Derfor er det helt essentielt at overskriften fanger øjet og får læseren til at læse videre. Det siger sig selv at overskriften og indholdet skal stemme overens og så skal man være specifik og kreativ så man prikker lidt til folkets nysgerrighed. Jeg kan dog gå rigtig lang tid og tænke over den helt perfekte overskrift til min tekst og så nogle gange dukker den bare lige pludselig op.

Billeder
Billeder er også vigtige i et blogindlæg. Husk at et billede kan sige mere end 1000 ord. Forestil jer en bog eller en avisartikel uden billeder. Det er ikke altid det sjoveste. Sådan er det også med tekster på nettet. De er illustrative og fanger øjet. Så find billeder som understøtter dit indlæg. Kvaliteten er selvfølgelig heller ikke uvæsentlig. Men dem som påstår at man ikke må bruge billeder taget med en telefon skal altså lige sørge for at stoppe med at drikke fra lokummet. Telefoner idag tager glimrende billeder. Dog måske lige med undtagelse af billeder taget med android-telefoner. Nej, det sagde jeg selvfølgelig ikke. Sørg blot for at alle billeder bliver optimeret til nettet, så de ikke tager en hulens tid at downloade.

Der er helt sikkert mange andre ting man skal tage hensyn til. Men dette vil jeg mene er nogle af de vigtigste punkter. Dernæst kommer også hele SEO-delen så man nemmere bliver fundet af google. Men det kræver vist et særskilt indlæg.

Jeg linker også lige til nogle blogindlæg som har hjulpet mig:

Micky Weis

Social Selling Company

Håber dette kan være med til at hjælpe dig og hvis du har nogle bemærkninger eller spørgsmål så hører jeg gerne fra dig i kommentarfeltet eller på mail.

Læs også om mine overvejelser med denne blog